Hoe verifieer ik mijn e-mailadres na registratie van een domeinnaam?

Hoe verifieer ik mijn e-mailadres na registratie van een domeinnaam?

Wanneer je via ons een domeinnaam hebt geregistreerd met een extentie anders dan .nl dan dient jouw e-mailadres eenmalig geverifieerd te worden.
Dit is van toepassing wanneer:

  • het een (nieuw) e-mailadres betreft dat nog nooit is geverifieerd.
  • er bij een contactwijziging van de houdergegevens een nieuw e-mailadres wordt gebruikt.

Hoe verifieer ik mijn e-mailadres?

Je ontvangt een e-mail zoals onderstaand voorbeeld, de link die in deze mail staat dien je aan te klikken zodat jouw e-mail adres automatisch geverifieerd wordt.

Er worden in totaal 3 reminders gestuurd om jouw e-mail adres te verifiëren: direct na registratie, na 10 en 14 dagen. Wanneer je jouw e-mail adres, binnen deze 15 dagen, niet verifieert dan loop je het risico dat de ICANN (overkoepelende organisatie) jouw domein schorst.

Voorbeeld mail:

Beste ,

Uit onze gegevens blijkt dat u een nieuw domein heeft geregistreerd, of de contactgegevens van een domein heeft gewijzigd. Wij registreren uw domein bij ICANN. In overeenstemming met hun regelgeving dient uw e-mailadres eenmalig geverifieerd te worden.

Klik op de volgende link om uw e-mail adres direct te verifiëren:

https://contactverification.ns0.nl/?trigger=EnHIerSTAatdanEenheleLangecOde=

Let er op dat als u uw e-mail adres niet valideert, het domein tijdelijk onbereikbaar wordt op [datum]. Uw domein wordt dan weer vrijgegeven als u het e-mail adres alsnog valideert. 

Met vriendelijk groet,

Uw Registrar

 

Het kan voorkomen dat de verificatie e-mail bij ongewenste mail belandt, je kunt de e-mail dan eenvoudig terugzoeken op het onderwerp ‘’E-mail verificatie’’.

Mochten hierover vragen zijn of wil je weten welk e-mail adres wij voor de registratie hebben gebruikt, neem dan gerust contact met ons op want dan helpen we je graag.